Írásazonosítás

Számos esetben van szükség arra, hogy egy adott írásos dokumentumról vagy aláírásról megállapíttassuk, készíthette–e valójában az az egyén, akivel az illető írásmű kapcsolatba került. Többnyire különféle szerződések, végrendeletek, számlák, átutalási megbízások, feljegyzések stb. írásképéről, illetve a rajtuk szereplő aláírás valódiságáról szükséges a grafológia módszereinek felhasználásával véleményt formálni.

A klasszikus értelemben vett írásszakértő két vagy több írás, aláírás készítőjének (kézeredetének) azonosságát, eltérését vizsgálja. E tevékenység alapszabálya, hogy nincs két egyforma írás, aláírás még ugyan attól a személytől sem, és ha mégis teljesen azonos a két minta, akkor ezek közül az egyik feltétlenül hamis.

A kézeredet azonosítás

A kézeredet azonosítás fő feladata, hogy a rendelkezésre álló írásminták – összehasonlító anyagok – minőségi és mennyiségi jellemzőitől függően kategorikus vagy nem kategorikus véleményt adjon az azonosság kérdéséről. Nem feladata vagy célja a duktor személyazonosságán túl, annak pszichés illetve mentális rajzának meghatározása.

Nem vagyok igazságügyi szakértő

Szakértői tevékenységemet a 2005. évi XLVII. törvény 2. § (1) bekezdés a) és e) pontjai alapján, mint természetes személy, önálló tevékenységként, eseti írásszakértőként végzem.

Csomagot választok

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.