Mire is jó az assessment teszt?

2017.12.29

Az assessment teszt a képességeket, készségeket, kompetenciákat, érdeklődést, motivációkat vizsgálja. Azonban nem elég kimondani, hogy valaki ilyen vagy olyan képesség, készség birtokában van, hiszen a felsoroltak összessége és összefüggéseik minősége határozza meg azt, milyen feladatokat, milyen munkakört is képes az illető a saját és a környezete megelégedésére elvégezni, betölteni.

Nézzük például a vezetői attitűdöt, amit a grafológiai elemzés is vizsgál. Önmagában a vezetői attitűd megléte nem elég ahhoz, hogy valaki jó vezető legyen vagy jól is érezze magát ebben a szerepkörben. Egy marketing igazgató, egy tanár vagy akár egy pásztor is vezető és a munkájához szüksége van a jó vezetőt jellemző képességekre.

Mik ezek? Szociális készség, networking, időkezelés, stratégia, kommunikáció, praktikum, döntésképesség.

Azt, hogy milyen területen tud akár vezetőként helyt állni, a személyiség egyéb jellemzői (pl. motivációk, érdeklődés) fogják megmutatni.

Azt pedig, hogy jól érzi-e magát majd egy vezetői pozícióban leginkább az mutatja meg, milyen érzelmekkel dolgozik, hogyan tudja magát a világban elhelyezni, mennyire reális az énképe és milyen mértékű az önbecsülése. Tud és szeret-e felelősséget vállalni, szívesen kockáztat-e és ha igen, képes-e a tettei súlyát felmérni?

A grafológiai elemzés ezekben a mélységekben és spektrumon vizsgál, így tud közeli képet mutatni az emberről. A grafológiai elemzés egy olyan assessment teszt, amit rendkívül egyszerűen lehet alkalmazni akár a munkaerő kiválasztásban, akár a pályaorientáció során.

Érdekes, ugye? Kérdéseid vannak? Írj nekem!

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.