Miért ne hagyd magukra az IT-sokat?

2017.08.30

A válasz egyszerű: mert aki jó IT szakember, az biztosan analitikusan gondolkozik.

Mit jelent ez? Azt, hogy a feladatait, a dolgokat és az egész világot maga körül részleteiben képes érzékelni. Nem tud felülről tekinteni a dolgokra, egészében látni folyamatokat. Viszont remek érzéke van a részletekhez, nagyon jól tűri a monotóniát és feladatai végrehajtása közben nem csapong, hanem lépésről lépésre, logikusan halad előre.

Ezeket az előnyöket kiválóan tudja használni a szakmájában, de egy cég vagy vállalkozás működtetéséhez szüksége lesz a „külsősökre”. Pl. olyan marketing vagy gazdasági szakemberekre, akik velük ellentétben szintetizálnak, tehát a folyamatokat szerkezeti egységekben, nagy egészként tekintik, akik rálátnak a siker vagy a kudarc okaira és összefüggéseire.

Tehát jól működő IT-céget csak úgy lehet létrehozni, ha az analitikus IT szakembereket megfelelő arányban „keverjük” a szintetizálni képes munkatársakkal. Különben hiába hozzuk össze akár a világ legjobb IT-koponyáit is egy helyre, hosszú távon nem fognak tudni eleget termelni a fennmaradásukhoz.

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.