A középkáder hatalma

2017.11.23

Ismeritek a hal típusú középvezetőt? Tudod, aki olyan, mint a hal. Nem tudod megfogni, örökké kisiklik oldalra. Érzed, hogy valami nem stimmel, de talán meg sem tudod fogalmazni, mi az, ami miatt kiráz tőle a hideg.

Hiszen a középkáder megbízható, feladatait rendre teljesíti. Nem kimagaslóak a képességei, de a szintet tartja. Senkit nem hoz zavarba azzal, hogy többet tudna.

Rendszeresen kedveskedik, hoz sütit, megemlékszik a névnapodról. Ilyenkor saját magadat kezded el vádolni, hogy miket is gondoltál róla… Ő mindeközben a frusztrációját úgy vezeti le, hogy neve-nincs szorgalmi feladatokért kipréseli az elismerést. Mivel elismerést kap, ezért pozitív visszacsatolást generál, nemcsak magában, hanem abban is, aki adja.

Alóla nem nőhet ki értelmes utód, vagy tehetséges karrierista. Tőből metszi azt, aki jobb lehetne nála. Ezért akik maradnak, nem is lesznek valók többre, mint amit épp csinálnak. Az igazi tehetség azonban távozni fog a cégtől.

Egy rossz középvezetői kinevezéssel nemcsak azt hozod lehetetlen helyzetbe, aki katonának tökéletes lett volna, de kiemelve őt, a legrosszabb vonásai kerülnek előtérbe. Hanem előbb vagy utóbb egy komplett közösséget teszel tönkre vele.

Hiszen az ilyen ember merev és rugalmatlan, pozícióba kerülve szociálisan alkalmatlan a feladatára. Még akkor is, ha olyan jól esik tőle mindig egy kis sütit kapni.

Hol vannak a kiemelés buktatói? Mire kell figyelni, amikor a jó teljesítményt egy magasabb pozícióval szeretnénk jutalmazni? Tudj meg többet itt!

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.