A melankolikus

2017.11.04

Úgy érzed, egyedül vagy a világban? Szereted a rendet, a dolgok mögé akarsz látni? Ez esetben sok benned a melankolikus vonás.

A melankolikus rettenthetetlenül keresi az összefüggéseket és a dolgok elméleti hátterét. Mindent meg akar érteni. Sokszor gyanakvóvá válik, ilyenkor azonnal a részletek után keres.

Szereti a rendet, a tisztaságot, öltözéke és környezete is visszatükrözi ezt. A grafikonokat, táblázatokat neki találták ki! Jó napja van, ha valamit el tud helyezni rendszerben. Olyan részleteket, dolgokat is észrevesz, amit mások meg sem látnak.

Borúlátó és pesszimista hozzáállása csak addig tart, míg a részletek utáni kíváncsisága ki nem elégül, a háttér információk feltárása meg nem történik. Sokszor igaza van, csak a mértéket veszti el kissé, adott esetben sokkal súlyosabbnak ítél meg helyzeteket, mint ahogy kellene.

A melankolikusoknál jobb elemző nem kell! Fáradhatatlan, precíz és kitartó. Maximalizmusa példamutató. A hétköznapokban úgy érzi, folyton csalódnia kell, hiszen az általa remekül kidolgozott elmélettel ritkán találkozik a gyakorlatban is.

A melankolikus írása kötetlen, kidolgozott, részletgazdag. Ékezeteit pontosan helyezi ki, saját írásmódját következetesen tartja, igyekszik a sztenderdhez közelíteni. Sokszor inkább balsodrású, lassító jelekkel teli az írása, hiszen ő a fontolva haladás híve. Érzelmei, idealizmusa a díszített felső zónában érhetőek tetten.

HOZZÁSZÓLÁS

ÖN MIT SZÓL HOZZÁ?

Kapcsolat

  • Franyó Anna okl. grafológus
*kötelező mező
*Adatvédelmi irányelv: Adatait bizalmasan kezeljük és kizárólag ezzel a weboldallal összefüggésben használjuk fel. Soha nem adjuk ki az Ön adatait harmadik személynek.